Tulburări digestive funcționale la sugari și nevoi nutiționale ale copiilor de vârstă mica

Perioada de parcurgere: 1 aprilie 2019 - 31 mai 2019
Datele înscrierii: Oricând
Class Size: 1 (0 places left)
Cine se poate înscrie: Pe bază de invitație de la sponsor.
Limba cursului: Română
Preț: 30 lei

Despre curs

Acest curs este destinat exclusiv asistenților de farmacie.

Lectori: – prof. dr. Dumitru Lupuleasa

            – prof. dr. Cristina-Dinu Pîrvu

Subiectul cursului de față este reprezentat de tulburările digestive funcționale la sugari, o problemă foarte importantă și greu de gestionat. Fiecare dintre aceste afecțiuni este prezentată după o structură bine organizată, care include următoarele aspecte: definiții cuprinzătoare, simptome, prevalență, cauze, consecințe și recomandări.

Primul modul se concentrează asupra colicilor infantile, evidențiind și strategii terapeutice eficiente pentru tratarea acestora.

Cel de-al doilea modul, intitulat „Regurgitarea”, urmează aceeași structură care stă la baza cursului, oferind definiții și informații referitoare la cauze, consecințe și recomandări.

Al treilea modul al cursului online aduce în atenție o altă tulburare digestivă deosebit de importantă în rândul sugarilor: diareea.

În ultimul modul al cursului se pune accent pe importanța și beneficiile probioticului Lactobacillus Reuteri.

Cursul „Tulburări digestive funcționale la sugari” este creditat cu 10 puncte EMC (în curs de acreditare)

Structura cursului

Instructor

Prof. Univ. Dr. Cristina Dinu-Pîrvu

Este prodecanul pentru Cercetare Ştiinţifică al Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila” Bucureşti. Cu umorul specific, prof. dr. Cristina Dinu-Pîrvu spune că studenţii au învăţat deja care este întrebarea sfântă de la cursurile de Chimie fizică şi coloidală. „De ce? De ce am obţinut aceste valori? Sau de [...]

Vezi profilul

Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa

Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa s-a născut la 22 septembrie 1953 la Borca, județul Neamț. A absolvit cursurile Facultății de Farmacie din București în 1979. A fost farmacist stagiar între anii 1979-1982 la Institutul pentru Controlul de Stat al Medicamentului și Cercetări Farmaceutice „Petre Ionescu-Stoian”. Este cadru didactic la [...]

Vezi profilul