Rolul farmacistului în sănătatea intimă a femeii moderne

Perioada de parcurgere: 24 iunie 2018 - 25 iunie 2019
Datele înscrierii: Oricând
Cine se poate înscrie: Utilizatorul înregistrat
Limba cursului: Română
Preț: Gratis

Despre curs

Sodimed se preocupă constant de peste 20 ani de sănatatea femeii în toate etapele esențiale ale vieții ei, susținută de parteneri interesați de perfecționare continuă a produselor: Biose, înființată de farmaciști și microbiologi cu peste 60 de ani de experiență în cercetarea probioticelor, a căror credință este exprimată cel mai bine de mesajul : “health through microbiota” și Iprad, companie prezentă de peste 25 ani, cu know-how în igiena intimă.

Obiectivele cursului “ Rolul farmacistului în sănatatea intimă a femeii moderne” sunt:

1.     Conștientizarea importanței microbiotei vaginale pentru sănatatea tractului genito-urinar

2.     Identificarea în farmacie a diverselor categorii de paciente cu risc de disbioze și infecții;

3.     Abordarea specifică a fiecarei situații în farmacie

4.     Diferențierea opțiunilor de recomandare

5.     Recomandări asociate

Cele trei module abordează importanța echilibrului microbiotei vaginale în menținerea sănatatii femeii moderne.

Infecțiile vaginale sunt frecvente, iar cercetările recente demonstrează că tratamentul antiinfecțios este eficient în acut dar ineficient în recurențe și pentru refacerea microbiotei vaginale.

În acest sens, primele două module se concentrează pe rolul lactobacililor în tratamentul complet al infecțiilor tractului genito-urinar, atât administrați vaginal în acut și recurențe, cât și oral pentru prevenție.

Ultimul modul evidențiază beneficiile unei game dedicată zonei intime, cu efect propriu asupra pruritului și eritemului din infecțiile vaginale dar și pe termen lung pentru confort zilnic.

Structura cursului

Instructor

Prof. Dr. Farm. Simona Negreș

Prof. dr. farm. Simona Negreș se apropie de un sfert de secol petrecut în mediul universitar. În 1994, la îndemnul regretatei prof. dr. Aurelia Nicoleta Cristea, devenea preparator universitar în cadrul Facultăţii de Farmacie din București, disciplina Farmacologie și Farmacie clinică. „Asemăn întotdeuna relaţia profesor – student cu relaţia părinte [...]

Vezi profilul