Infecții bacteriene

Perioada de parcurgere: 1 noiembrie 2016 - 2 februarie 2019
Datele înscrierii: Oricând
Cine se poate înscrie: Utilizatorul înregistrat
Limba cursului: Română
Preț: Gratis
Nu mai este disponibil

Despre curs

krka pentru stiinta

Cursul „Infecțiile bacteriene – Soluția modernă în terapia antimicrobiană din sfera tractului respirator, opțiuni și recomandări ale ghidurilor în vigoare” abordează o problemă globală de sănătate publică aflată în creștere, așa cum a atras atenția Organizația Mondială a Sănătății.

În primul modul sunt discutate cauzele care au condus la rezistența germenilor la antibiotice și sunt propuse soluții de prevenire a acestei situații.

În continuare, cel de-al doilea modul aduce în atenție infecțiile tractului respirator: sinuzita acută, exacerbarea bronșitei cronice și a BPOC și pneumonia acută comunitară.

Ultimul modul pune accent pe avantajele tratamentului cu levofloxacină, considerată o soluție modernă în terapia antimicrobiană din sfera tractului respirator.

Cursul de față este realizat în colaborare cu KRKA, una dintre primele companii farmaceutice producătoare de medicamente generice din lume.

Acest curs este creditat cu 12 puncte EFC.

Structura cursului

Instructor

Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa

Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa s-a născut la 22 septembrie 1953 la Borca, județul Neamț. A absolvit cursurile Facultății de Farmacie din București în 1979. A fost farmacist stagiar între anii 1979-1982 la Institutul pentru Controlul de Stat al Medicamentului și Cercetări Farmaceutice „Petre Ionescu-Stoian”. Este cadru didactic la [...]

Vezi profilul