Febra și durerea la sugari și copii mici

Perioada de parcurgere: 15 decembrie 2015 - 31 martie 2017
Datele înscrierii: Oricând
Cine se poate înscrie: Utilizatorul înregistrat
Limba cursului: Română
Preț: 100 lei
Nu mai este disponibil

Despre curs

Acest curs este structurat în trei module și are în vedere problematici precum febra și durerea la sugari și la copiii mici, precum și modul de acțiune al celor mai utilizate analgezice în astfel de cazuri.

20% din cazurile cu care se confruntă medicii pediatrici sunt cauzate de febra la copii. Astfel, primul modul se concentrează asupra definițiilor, mecanismelor implicate în apariția febrei, a cauzelor și a modalităților de combatere a febrei.

Cel de-al doilea modul este în strânsă legătură cu primul capitol al cursului și prezintă metode de evaluare a durerii la copii.

Ultimul modul sintetizează informații referitoare la analgezicele antipiretice: care este modul de acțiune asupra organismului, ce durata de acțiune au și care sunt contraindicațiile.

Cursul „Febra și durerea la sugari și copii mici” este creditat cu 12 puncte EFC.

Structura cursului

Instructor

Conf. Dr. Andreea Letiția Arsene

Conf. Dr. Andreea Letiția Arsene este cadru didactic la Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Este coordonatoare a numeroase lucrări științifice premiate la Sesiunile Științifice ale Studenților.

Vezi profilul